AJÁNLÓ
 
05:00
2013. 12. 03.
Lesz egy kisebb változás a blogon, eddig mindig egy hónappal hátrébb voltunk, mint a valóság,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 03.
Vigyázz magadra, de főleg a gyerekre, ez volt a mottója az első Cilikével töltött napomnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 03.
És akkor eljött a pillanat, amikor sok levegőben lógó kérdésre válasz születik. Egy részét...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 03.
Könnyű elveszíteni a fonalat, ha a baba a nem várt pillanatban kezd el nyekeregni éjszaka....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 03.
Kezd megszokottá válni, ami pár hónapja még félelemmel töltött el minket. Voltunk megint...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hat óra előtt kevéssel hallottam meg a nővérkét és a nyomában járó gyereksírást. Kis kocsikon tolták ki a gyerekeket a szüleikhez, a mienk volt az utolsó szoba, ezért hozzánk mindig utoljára ért el a kisbaba. Már vagy húsz perce ébren voltam, félelemmel és izgatottsággal telve vártam, hogy meghozzák Cilikét. Kinyílt az ajtó, és mi Szőkével azonnal felültünk az ágyban, de a gyerek még aludt.

„Pihenjenek még, lesz dolguk elég később” – mondta a nővér, mint aki mindent tud, majd kiment. Kiszálltam az ágyból, hogy megnézzem magamnak közelebbről a gyereket. Az első napokban szinte napról napra változott, a szeme is nagyjából a harmadik napon maradt nyitva először teljesen pár percnél tovább. Aludt, meg sem moccant, körülöttem mindenhol gyereksírás, de a mi babánk csendes. Egymásra néztünk Szőkével, és visszadőltünk még negyed órára aludni. A gyerek később egy halk nyekergéssel jelezte, hogy készen áll az evésre, az anyja a mellére vette, én pedig hol őket, hol a tévét néztem, amíg meg nem hozták a nővérek a reggelit.

Szőke, Cilike és én a mézesheteinket Szőke biztosításának köszönhetően egy magánklinikán töltöttük, még egy ágyam is volt a lányok szobájában, így úgy jött haza a kórházból a gyerek, hogy már én is vigyáztam rá nagyjából húsz órát. Tudtam pelenkázni és fürdetni, és ha valami gondja volt Cilikének, nem kellett belehelyezkednem a klasszikus apaszerepbe, hogy majd az anyja megoldja, mert tudja, mit kell csinálni. Mert egy kicsit én is tudtam. És nagy szerencsénkre ott volt velünk a Nagyi is.

A Nagyi, amikor megtudta, hogy hamarosan unokája születik, befejezettnek tekintette tanári karrierjét. Korábban még gondolkozott azon, hogy esetleg decemberig marad a pályán, de a hírre, hogy kislány születik, pillanatok alatt túltette magát a közoktatás skatulyáiba beszorított hátrányos helyzetű gyerekeken, és elkezdett koncentrálni a saját unokájára.

Segített nekünk átrendezni a lakást, kidobni a kidobandót, beszerezni az elengedhetetlen holmikat, vagy kitakarítani ott, ahol mi soha nem takarítottunk volna ki. A gyerek születése óta itt van velünk. Az már a mézesheteink alatt is látszott, hogy mennyivel könnyebb úgy, ha nem csak az anya feladata a csecsemő, hanem az apáé is, és ha az apa már unja, az anya már fáradt, akkor belép a képbe egy harmadik.

És ezzel mindenki jól jár. A Nagyi sokat unokázhat, cserébe el kell viselnie minket. Szőke, ha szeretne, pihenhet délután, mert van, aki vigyáz a gyerekre, cserébe nem egyedül ő dönt minden kérdésben. Én pedig, amikor hazaérek a munkából, akkor nem egy kifacsart feleséget kapok, aki alig várja, hogy valaki megszabadítsa a gyerekétől, hanem egy lényegesen kiegyensúlyozottabb családot, cserébe át kellett költöztetnem a ruháimat egy másik szerkénybe. Mesés, mesés, de három naponta így is összeveszünk.

1 Komment


Kispapa

blogavatar

Cilike 2013. október 14-én született Budapesten. Ez már a második évad. Posztok minden vasárnap.

Kövess a Facebookon

RSS

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Cilike (46),Szőke (16),a Nagyi (8),alvás (6),Cilike menni (6),séta (5),hipotónia (4),A Doktornő (4),a neurológus (3),betegségek (3),gyógytorna (3),karácsony (3),migrén (3),betegség (3),védőnő (3),oltás (3),kórház (3),Szőke2 (3),etetés (2),fürdés (2),altatás (2),a Gyógytornász (2),fejlődési ugrás (2),család (2),családlátogatás (2),homokozó (2),munka (2),tejfakasztó buli (2),mozgás (1),apás napok (1),autózás (1),bio (1),bulizás (1),bárányhimlő (1),saját (1),öltözés (1),nagypapa (1),az aranyhal (1),mesék (1),bébiszitter (1),gyerekruha (1),Nagypapa (1),megvilágosodás (1),járóka (1),edzőpartner (1),hétvége (1),körforgás (1),hozzászoktatás (1),szórakozás (1),hasazás (1),vérvétel (1),buli (1),játék (1),pisi-kaki buli (1),hozzátáplálás (1),egészségügy (1),ügyintézés (1),szertartás (1),gyógytornász (1),álom (1),lebegőülés (1),játékok (1),mintababa (1),az apasuttogó (1),éjszakai alvás (1),kisangyal (1),La Leche Liga (1),apasuttogó (1),terhesség (1),légzésfigyelő (1),felnőttéválás (1),lakberendezés (1),látogatás (1),rokonok (1),születés (1),Kispapa (1),Lipcsei Péter (1),lányok apák (1),szakirodalom (1),babaülés (1),fogyókúra (1),kispapa (1),vészhelyzet (1),vendégség (1),randi (1),ajándék (1),szemgyulladás (1),Öszefoglaló (1),esti rituálé (1),fejtartás (1),nyafogás (1),gyerekdal (1),szilveszter (1),növekedési ugrás (1),házibuli (1),nagybaba (1),összefoglaló (1),ringatás (1),fehér zaj (1),ikrek (1),sírás (1)