AJÁNLÓ
 
11:42
2014. 04. 16.
Lesz egy kisebb változás a blogon, eddig mindig egy hónappal hátrébb voltunk, mint a valóság,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2014. 04. 16.
Vigyázz magadra, de főleg a gyerekre, ez volt a mottója az első Cilikével töltött napomnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2014. 04. 16.
És akkor eljött a pillanat, amikor sok levegőben lógó kérdésre válasz születik. Egy részét...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2014. 04. 16.
Kezd megszokottá válni, ami pár hónapja még félelemmel töltött el minket. Voltunk megint...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2014. 04. 16.
A fürdetés az én terepem, igazi apuka terep, ahogy halottam egyébként, és jelenleg abban a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Én vagyok az apád, Cili

Könnyű elveszíteni a fonalat, ha a baba a nem várt pillanatban kezd el nyekeregni éjszaka. Mint, ahogy azt sem könnyű feldolgozni, ha ez a nem várt pillanat nem hajnali négy, hajnali öt helyett, hanem csak 11 óra, tervezett ébredés előtt mindössze hét órával. Egy éjszaka, ahol minden megtörtént, és mindennek az ellenkezője is.


Vagy a Nagyi, vagy Szőke, vagy én mindig egy szobában alszunk a gyerekkel. Lehet, hogy nem ott fekszünk le, hanem csak ott ébredünk, de eddig nem mertük megkockáztatni, hogy mi történik akkor, ha a nyögésre válaszul nem tesszük vissza a szájába a cumit, bár én tervezem egy ideje. Most azt hiszem, hogy arra szoktatjuk, hogy van valaki, aki az éjjel a szájába teszi a cumit, amiről nem tudom, mit jelent, de különösebben nem zavar. Ha megérti, amit mondok, akkor majd elmagyarázom neki, hogy Cilikém, te is be tudod tenni a szádba cumit, az én dolgom csak annyi, hogy égve hagyjam a lámpát, meg hogy aludjak reggelig. Mert az manapság valakinek mindig kimarad.



Életem Leghosszabb Éjszakáján már tizenegykor nekiállt vernyogni a kisasszony, aztán éjfélkor, egykor, kettőkor, háromkor, négykor és ötkor is fel kellett kelni hozzá. Az elsőnél azt éreztem, hogy megszívtam, a másodiknál, hogy ez így is maradhat egy darabig, a harmadiktól már zombi üzemmódba kapcsoltam, és nem is érdekelt, hogy mi történik velem, csak túl akartam esni rajta. Egyébként nem tudom, hogy a gyerek hogy fogja megtalálni az ágyában a cumit, vagy a vizet, ha szomjas, amikor én sem találom sokszor, de ezzel majd akkor, amikor kell.

A lényeg, hogy a hajnali ötös kelésnél éreztem azt, hogy ebből elég volt, kiveszem az ágyából, mellérakok valami játékot és alszunk együtt még egy órát legalább. És Cilike itt húzta meg a váratlant, ahogy lefeküdtünk az ágyra, rögtön reggeliző üzemmódba kapcsolt, és elkezdte rángatni a pólómat, hogy vegyem le, mert ő bizony éhes. Hangosan felröhögtem, erre ő csak mondta, hogy hö-hö-hö (ez az ételkérő hangja).

Mondtam neki, hogy ez a szerencsétlen, nem az anyád, hanem az apád, és most alvás, annyit tudok tenni érted, hogy betakarlak, és átölellek. A következő két és fél óra végül az éjszaka leghosszabb alvása lett egyhuzamban, és Szőke a jól megérdemelt teámmal ébresztett fél nyolckor.

Javaslata szerint legközelebb ilyenkor inkább vigyem át hozzá, de ilyet csinálni jó eséllyel nem fogok. Ha mindent ő csinál, akkor egy idő után el fogom kezdeni nem érteni, mi történik. És azt nem akarom.

0 Komment


Kispapa

blogavatar

Cilike 2013. október 14-én született Budapesten. Ez már a második évad. Posztok minden vasárnap.

Kövess a Facebookon

RSS

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Cilike (46),Szőke (16),a Nagyi (8),alvás (6),Cilike menni (6),séta (5),hipotónia (4),A Doktornő (4),a neurológus (3),betegségek (3),gyógytorna (3),karácsony (3),migrén (3),betegség (3),védőnő (3),oltás (3),kórház (3),Szőke2 (3),etetés (2),fürdés (2),altatás (2),a Gyógytornász (2),fejlődési ugrás (2),család (2),családlátogatás (2),homokozó (2),munka (2),tejfakasztó buli (2),mozgás (1),apás napok (1),autózás (1),bio (1),bulizás (1),bárányhimlő (1),saját (1),öltözés (1),nagypapa (1),az aranyhal (1),mesék (1),bébiszitter (1),gyerekruha (1),Nagypapa (1),megvilágosodás (1),járóka (1),edzőpartner (1),hétvége (1),körforgás (1),hozzászoktatás (1),szórakozás (1),hasazás (1),vérvétel (1),buli (1),játék (1),pisi-kaki buli (1),hozzátáplálás (1),egészségügy (1),ügyintézés (1),szertartás (1),gyógytornász (1),álom (1),lebegőülés (1),játékok (1),mintababa (1),az apasuttogó (1),éjszakai alvás (1),kisangyal (1),La Leche Liga (1),apasuttogó (1),terhesség (1),légzésfigyelő (1),felnőttéválás (1),lakberendezés (1),látogatás (1),rokonok (1),születés (1),Kispapa (1),Lipcsei Péter (1),lányok apák (1),szakirodalom (1),babaülés (1),fogyókúra (1),kispapa (1),vészhelyzet (1),vendégség (1),randi (1),ajándék (1),szemgyulladás (1),Öszefoglaló (1),esti rituálé (1),fejtartás (1),nyafogás (1),gyerekdal (1),szilveszter (1),növekedési ugrás (1),házibuli (1),nagybaba (1),összefoglaló (1),ringatás (1),fehér zaj (1),ikrek (1),sírás (1)