AJÁNLÓ
 
07:31
2014. 01. 29.
Már egy ideje éreztük, hogy nem stimmel valami azzal, ahogy Cilike a fejét tartja. Pár hete...
A bejegyzés folyatódik
 
07:31
2014. 01. 29.
És, ahogy a babák első oltásánál lenni szokott, Cilike belázasodott. Már, ahogy mentünk...
A bejegyzés folyatódik
 
07:31
2014. 01. 29.
Lesz egy kisebb változás a blogon, eddig mindig egy hónappal hátrébb voltunk, mint a valóság,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:31
2014. 01. 29.
Vigyázz magadra, de főleg a gyerekre, ez volt a mottója az első Cilikével töltött napomnak,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:31
2014. 01. 29.
És akkor eljött a pillanat, amikor sok levegőben lógó kérdésre válasz születik. Egy részét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Apa, bántottak

Cilike megkapta a kéthónapos oltását, vagyis egyrészt közeleg a második hónap nagy összefoglalója, másrészt Cilike az első oltással megszerezte az első betegségét is. Már nem emlékszem, pontosan mire kapott oltását, de mivel férfi vagyok, arra azért emlékszem, hogy mennyibe került. (Az is lehet, hogy nekem egyáltalán nem is mondta meg senki, hogy mi ellen oltják a gyereket.)

Eléggé izgultam a szuri előtt. Magam sem bírom, ha tűvel szurkálnak, Szőke pedig általában ájulás közeli állapotba kerül egy ilyentől, ráadásul lelki szemeim előtt felsejlett, ahogy a gyerek egy őrjöngő, hisztiző, kis majommá változik, aki az oltás végére jól belázasodik. A kezdő apa rémálmai.

Cilike aludt, amikor bevittük a doktornő rendelőjébe. Lassan felébresztgettük, puszilgattuk, aztán le kellett vetkőztetni, hogy az orvos megvizsgálja. Cilike, ha rendben van az emésztése, mindenkit boldogan szokott üdvözülni, az orvosra is mosolygott, és olyan reménykedően tud nézni, mint aki biztos benne, hogy vele csak jó dolgok fognak történni. Ilyenkor pedig Szőke és én árulónak érezzük magunkat, mert mi tudjuk, hogy ez ma semmiképp, a jövőben pedig jó eséllyel nem igaz.

A babának először valami rossz ízű folyadékot kellett meginnia két részletben. Vágta is a pofákat rendesen, de legyűrte, igazából hang nélkül. Aztán a medika lefogta a combjait, én a kezeit, Szőke a háttérben éppen azon tanakodott, hogy elájuljon, vagy elég ha leül egy székre, de mire rendesen számba vehette volna a lehetőségeit, a doktornő már túl is volt az első szurin.

A gyerek meg sem nyikkant, még ránk sem nézett. Három másodperc múlva aztán a bal combjába megkapta a második szurit, előtte a doktornő felém sem fordulva azt susogta, hogy ez az, ami fájni szokott. Cilike pedig pár pillanatnyi fáziskéséssel keservesen sírni kezdett. Én vártam, hogy az orvos mondjon valamit, aztán felvettem, és nyugtató szavakat súgtam a fülébe.

Az első húsz másodpercben ez teljesen hatástalan volt, de ahogy a baba rájött, hogy a fájdalom elmúlt, ő pedig az apjával van, elkezdett panaszosan sírni. Babanyelven elsorolta az őt ért méltánytalanságokat, aztán befúrta a fejét a vállgödrömben, és csócsálni kezdte a pólómat.

Közben a combjairól két apró pontban ráfolyt a vér a mellkasomra.

1 Komment


Kispapa

blogavatar

Cilike 2013. október 14-én született Budapesten. Ez már a második évad. Posztok minden vasárnap.

Kövess a Facebookon

RSS

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Cilike (46),Szőke (16),a Nagyi (8),alvás (6),Cilike menni (6),séta (5),hipotónia (4),A Doktornő (4),a neurológus (3),betegségek (3),gyógytorna (3),karácsony (3),migrén (3),betegség (3),védőnő (3),oltás (3),kórház (3),Szőke2 (3),etetés (2),fürdés (2),altatás (2),a Gyógytornász (2),fejlődési ugrás (2),család (2),családlátogatás (2),homokozó (2),munka (2),tejfakasztó buli (2),mozgás (1),apás napok (1),autózás (1),bio (1),bulizás (1),bárányhimlő (1),saját (1),öltözés (1),nagypapa (1),az aranyhal (1),mesék (1),bébiszitter (1),gyerekruha (1),Nagypapa (1),megvilágosodás (1),járóka (1),edzőpartner (1),hétvége (1),körforgás (1),hozzászoktatás (1),szórakozás (1),hasazás (1),vérvétel (1),buli (1),játék (1),pisi-kaki buli (1),hozzátáplálás (1),egészségügy (1),ügyintézés (1),szertartás (1),gyógytornász (1),álom (1),lebegőülés (1),játékok (1),mintababa (1),az apasuttogó (1),éjszakai alvás (1),kisangyal (1),La Leche Liga (1),apasuttogó (1),terhesség (1),légzésfigyelő (1),felnőttéválás (1),lakberendezés (1),látogatás (1),rokonok (1),születés (1),Kispapa (1),Lipcsei Péter (1),lányok apák (1),szakirodalom (1),babaülés (1),fogyókúra (1),kispapa (1),vészhelyzet (1),vendégség (1),randi (1),ajándék (1),szemgyulladás (1),Öszefoglaló (1),esti rituálé (1),fejtartás (1),nyafogás (1),gyerekdal (1),szilveszter (1),növekedési ugrás (1),házibuli (1),nagybaba (1),összefoglaló (1),ringatás (1),fehér zaj (1),ikrek (1),sírás (1)