AJÁNLÓ
 
05:00
2013. 12. 12.
De csak a bloggal, innentől egy darabig csak a Facebookon lesz poszt, amíg azt nem mondom, hogy elég....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 12.
Megszületett bennünk az elszánás, a gyerek most már elég nagyon ahhoz, hogy bárhova el lehessen...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 12.
Volt itt egy bejegyzés korábban, ahol azt feszegettem, hogy a nagypapa ügyetlen, de legalább...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 12.
Kaposváron húsvétolunk, a nyuszi számtalan parádés dolgot fog tojni a gyereknek, miközben...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2013. 12. 12.
​ Cilike alapvetően mindig nyugodt (kivéve éjszaka), visszafogott (de nem a háttérbe húzódó)...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A légzésfigyelőt mindig feleslegesnek tartottam. Nem hittem benne, hogy valós vészhelyzetben bármi használható eszembe jutna a tanfolyamon tanultakból, viszont remekül lehet rettegni attól, hogy mikor szólal meg (nálunk minden éjjel, miután szinte sosem kapcsoljuk ki, amikor kivesszük belőle a gyereket), és mindig le lehet ellenőrizni félálomban, hogy úgy világít-e, ahogy kell. Tegnap este viszont megszólalt a légzésfigyelő riasztója, amikor a gyerek is benne feküdt, az én szívem pedig egy pillanatra kihagyott.

Beviharzottam a hálóba, felkapcsoltam a villanyt, kikaptam a gyereket az ágyból, és itt be is bizonyosodott, hogy semmit nem jegyeztem meg abból, hogyan kéne újraéleszteni, úgyhogy csak rázogattam, de a gyerek persze nem sírt fel, hanem aludt tovább. Az agyam tudta, hogy nem történt semmi, de annyira felzaklatódtam, hogy hallani akartam, hogy a gyerek reagál rám. De leszart, végül az anyja mondta, hogy Apukám, most már hagyd abba, te is látod, hogy csak alszik a gyerek. Aztán leforrázva visszaültem a kanapéra.

A légzésfigyelőre a kezdetek óta fixálva vagyok, túlzottan félelmetes dolgot jelent a jelzése, nem akarom hallani a hangját, és ezt csak úgy tudnám elérni, hogy nem használjuk, de ezt csak én így gondolom így. Szőke szerint elég, ha csak egyszer ment meg minket a légzésfigyelő, már megérte. Értelmes férfi pedig ilyen esetben nem mond ellent egy nőnek, legfeljebb megpróbálja szabotálni a légzésfigyelőt azzal, hogy nem szereli össze, de ezt is csak két napig tudtam elodázni.

Viszont meg is kaptam érte a méltó büntetésem. A téves riasztás óta is zsong a fejemben a légzésfigyelő hangja, kevertem már össze a riasztó hangjával, de akkor legalább nem rohantam be a gyerekhez, mert ülve is rájöttem, hogy miről van szó. Akkor viszont nem, amikor a lányok valamelyik Batman-filmet nézték, én meg olvastam, és a filmben szólalt meg egy riasztó. Lecsaptam a könyvet, besprinteltem a gyerekszobába, de már félúton halottam, hogy rajtam röhög a Nagyi és Szőke.

7 Komment


Kispapa

blogavatar

Cilike 2013. október 14-én született Budapesten. Ez már a második évad. Posztok minden vasárnap.

Kövess a Facebookon

RSS

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Cilike (46),Szőke (16),a Nagyi (8),alvás (6),Cilike menni (6),séta (5),hipotónia (4),A Doktornő (4),a neurológus (3),betegségek (3),gyógytorna (3),karácsony (3),migrén (3),betegség (3),védőnő (3),oltás (3),kórház (3),Szőke2 (3),etetés (2),fürdés (2),altatás (2),a Gyógytornász (2),fejlődési ugrás (2),család (2),családlátogatás (2),homokozó (2),munka (2),tejfakasztó buli (2),mozgás (1),apás napok (1),autózás (1),bio (1),bulizás (1),bárányhimlő (1),saját (1),öltözés (1),nagypapa (1),az aranyhal (1),mesék (1),bébiszitter (1),gyerekruha (1),Nagypapa (1),megvilágosodás (1),járóka (1),edzőpartner (1),hétvége (1),körforgás (1),hozzászoktatás (1),szórakozás (1),hasazás (1),vérvétel (1),buli (1),játék (1),pisi-kaki buli (1),hozzátáplálás (1),egészségügy (1),ügyintézés (1),szertartás (1),gyógytornász (1),álom (1),lebegőülés (1),játékok (1),mintababa (1),az apasuttogó (1),éjszakai alvás (1),kisangyal (1),La Leche Liga (1),apasuttogó (1),terhesség (1),légzésfigyelő (1),felnőttéválás (1),lakberendezés (1),látogatás (1),rokonok (1),születés (1),Kispapa (1),Lipcsei Péter (1),lányok apák (1),szakirodalom (1),babaülés (1),fogyókúra (1),kispapa (1),vészhelyzet (1),vendégség (1),randi (1),ajándék (1),szemgyulladás (1),Öszefoglaló (1),esti rituálé (1),fejtartás (1),nyafogás (1),gyerekdal (1),szilveszter (1),növekedési ugrás (1),házibuli (1),nagybaba (1),összefoglaló (1),ringatás (1),fehér zaj (1),ikrek (1),sírás (1)